Közérdekű munkára mehet az asszony

Hajdúböszörmény – Durván bántalmazta gyermekét a hajdúböszörményi anya.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratot nyújtott be a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a Hajdúböszörményi Járásbíróságra egy anya ellen. A nő hirtelen haragjában seprűnyéllel ütötte 11 éves gyermekét.

Nyolc napon belül gyógyuló

Január 23-án az elvált asszony egyedül volt otthon a kiskorú sértettel. Röviddel azt megelőzően tudta meg, hogy a gyermek korábban a tiltása ellenére beengedett a házba egy kislányt, ezért dühös lett és egy seprűnyéllel testszerte ütötte a sértettet. A gyermeknek a combján, a csípőjén és kezén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Figyelemmel a bántalmazás eszközére, a sérült testtájékokra, az erőbehatások nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. A sértett pedig életkoránál fogva védekezésre képtelennek minősül.

A kiskorú a bűncselekmény elkövetésének időpontjában az anya nevelési hiányosságai, illetve kifogásolható magatartása miatt védelembevétel hatálya alatt állt, a bántalmazás után pedig a gyámhatóság a sértettet kiemelte a családból, nevelésbe vételét rendelte el, a gyermek nevelőszülőkhöz került. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádiratában az asszonnyal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta a Naplót dr. Szűcs Erika sajtószóvivő.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés