Kitüntetett hajdú-bihari cégek: hárman az innováció hazai élvonalában

Hajdú-Bihar – Három, a megyében működő cégnek ítéltek oda elismerést a napokban. Agrár Innovációs Díjban részesült a KITE Zrt., a Kőröstej pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját kapta március végén. A 2017. évi innovációs nagydíj győztese a Richter Gedeon Nyrt. lett.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a nádudvari KITE Zrt.-t az időjárás-független, folyékony startertrágyázási technológiája alapján részesítette a „leginnovatívabb hazai agrártermék”-ért járó elismerésben. A fejlesztés egy folyadékkijuttató rendszert és egy folyékonyműtrágya-oldatot foglal magában.

Átmeneti tárolás nélkül

A Hajdúböszörményben is termelő Kőröstej a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját az egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú készítményével, egy üveges krémsajttal nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A technológia révén közvetlenül a tejből készült friss sajtot használják alapanyagként, így kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása és csomagolása.

A 2017. évi innovációs nagydíj győztese a Richter Gedeon Nyrt. lett, amely Debrecenben is működtet gyárat. A kitüntetést a vállalat egy olyan gyógyszer kifejlesztéséért, gyártásáért és forgalmazásáért kapta, ami a skizofrénia és egyes típusú bipoláris mánia kezelésében jelent nagy előrelépést.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés