Ítélethirdetés várható a polgárőrvezető ügyében

Tanút hallgat meg a bíróság
Tanút hallgat meg a bíróság - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúböszörmény – Megtörtént-e a kétmilliós csalás? – erről kell döntenie a tanácsnak.

  • Kedden folytatódott a pere a böszörményi járásbíróságon Tóth Attilának, aki ellen tavaly novemberben Túrós András OPSZ-elnök mellett egy rendvédelmi ruhák forgalmazásával foglalkozó alsózsolcai cég vezetője, M. János tett feljelentést.
  • Ez a vállalkozás 2016 elején nyert láthatósági mellényekre vonatkozó közbeszerzésen. Az ügyészség szerint a mellényeket gyártó hajdúböszörményi vállalkozásnál jelent meg Tóth Attila 2016 április végén, és kért 2 millió forintot azzal, hogy a pénzt Túrós Andrásnak kell továbbítania.

Az utolsó szó jogán fogalmazott így Tóth Attila, a megyei polgárőrszövetség elnöke az ellene folyó eljárás utolsó tárgyalási napján, a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

Tóth Attila ellen tavaly novemberben egy rendvédelmi ruhák forgalmazásával foglalkozó alsózsolcai cég vezetője tett feljelentést. Ez a vállalkozás másfél évtizede az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) beszállítója, 2016 elején szintén indult láthatósági mellényekre vonatkozó közbeszerzésen. Nyert is, és a szerződést májusban írták alá. A leszállítandó mellényeket egy hajdúböszörményi vállalkozás gyártotta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A keddi tárgyaláson | Fotó: Molnár Péter

Az ügyészség szerint ez utóbbinál jelent meg Tóth Attila 2016 április végén, és kért kétmillió forintot a cégvezetőtől arra hivatkozva, hogy a pénzt az „Öregnek”, azaz Túrós András OPSZ-elnöknek kell továbbítania megközelítőleg tíz nap múlva. A vád szerint Tóth ezt meg is kapta.

„Nincs bizonyíték”

A csütörtöki tárgyalás során immár a vád és a védelem képviselői is ismertették az álláspontjukat. Az ügyész szerint Tóth Attila elkövette a terhére rótt bűncselekményt, s emiatt határozott idejű, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ezzel szemben Tóth Attila ügyvédje többek közt azt hangsúlyozta: nincs racionális magyarázat, nincs bizonyíték, és például ujjlenyomatot se vettek a megtalált pénzes tasakról. Beszéde zárásaként az ügyvéd azt kérte, hogy mentsék fel Tóth Attilát a bűncselekmény vádja alól.

Lugosi Tímea bíró december 15-én hirdet ítéletet.

HBN


Tóth Attila pere a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A kép 2017 októberében készült
Hajdúböszörmény - Attilától megkaptad a pénzt? – az egykori rendőri vezetőnek meglepő elképzelése van a virágnyelvről. „Egyszer telefonon, valószínű októberben, megfenyegettem, hogy ha nem hagyod abba az OPSZ lejáratását, akkor számíthatsz rá, hogy te is belebuksz, még akkor is, ha ez engem is ér...

Tóth Attila pere a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A kép 2017 októberében készült
Hajdúböszörmény - Az országos polgárőr vezetőt is meghallgatták kedden a Tóth Attila elleni perben. Egyszer telefonon, valószínű októberben, megfenyegettem, hogy ha nem hagyod abba az OPSZ lejáratását, akkor számíthatsz rá, hogy te is belebuksz, még akkor is, ha ez engem is érint.” Túrós András m...

A tárgyalás november 21-én folytatódik, lehetséges, hogy Túrós Andrást is meghallgatják
Hajdúböszörmény - Lezajlott a második tárgyalási nap a polgárőrvezető elleni büntetőperben. Egész délelőtt tartó tanúkénti meghallgatása során saját magával is számos ellentmondásba került az a hajdúböszörményi cégvezető, aki állítja, 2 millió forintot csalt ki tőle a megyei polgárőr szövetség el...

A kép illusztráció
Debrecen - El akarta számoltatni az országos szövetséget, pár hónap múlva nyomozás indult ellene. Nagyobb kárt okozó csalás bűntett vádjával áll bíróság elé kedden Tóth Attila, a megyei polgárőr szövetség vezetője; az ügyészség szerint a terhelt 2 millió forintot kért és kapott egy munka- és egye...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés