Internetes hirdetésekkel csaltak az élettársak

Hajdúböszörmény – A szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okoztak a vádlottak.

A vádlottak élettársak, a bűncselekmények elkövetésének idején nehéz anyagi körülmények között éltek. Ezért elhatározták, hogy az egyik internetes oldalon hirdetéseket adnak fel, amelyekben műszaki cikkeket és tartozékokat kínálnak eladásra. Az árucikkekkel a vádlottak nem rendelkeztek, szándékuk és lehetőségük sem volt a hirdetésekben foglaltak teljesítésére.

A tabletet nem küldték el

A múlt év májusában egy tabletet, egy laptop-alkatrészt és egy set-top boxot kínáltak eladásra 10 ezer, és egyenként 6 ezer 690 forintért. A vádlottak a tabletet megvásárolni szándékozó sértettel megállapodtak abban, hogy azt szállítási költséggel együtt 11 ezer 500 forintért megküldik neki, amint az összeget átutalta az elsőrendű vádlott nevére nyitott bankszámlára. A pénz megjött, de a vádlottak a ­tabletet nem küldték el, és a kár sem térült meg. A vádlottak ugyanígy jártak el a további két műszaki cikk értékesítése során is. Mindkét sértettnek 6 ezer 690 forint kárt okoztak, amelyet a nyomozás során részükre megfizették.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottak ellen 3 rendbeli társtettesként, üzletszerűen, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 11 ezert 500 forint erejéig velük szemben vagyon­elkobzást rendeljen el.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés