Így telt a megyei életmentők csütörtökje

Így telt a megyei életmentők csütörtökje
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – A szabadtéri tüzet nem fékezi a mínusz nyolc fok: nádtörmelék és fű is lángra kapott.

Csütörtökön reggel harminc négyzetméteren összehordott lángoló nádtörmelék miatt riasztották a tűzoltókat Hajdúböszörménybe, a Pásztor utca végére. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Debrecen közelében, az M35-ös autópályán. A tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, a mentőszolgálat a balesetben megsérült egy embert kórházba szállította.

Csütörtök délelőtt Kokadon is szükség volt a segítségre: a Bocskai István téren egy ikerház mindkét lakásában az ott élők rosszul lettek, ezért riasztották a mentőket és a tűzoltókat. A szakemberek méréseket végeztek. Az épületben nem állapítottak meg szén-monoxid koncentrációt a levegőben, de a kórház későbbi információja alapján a vizsgálatra beszállított négy felnőtt és három gyermek enyhe fokú szén-monoxid mérgezést szenvedett. A gázszolgálató munkatársai az ikerházban kizárták a gázt ideiglenesen.

A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak tegnap délután egy családi ház kéményéhez, amelyben a korom égett Kabán, a Hajnal utcában. A lerakódott kormot eltávolították.

Kétszáz négyzetméteren a száraz fű lángra kapott tegnap délután Szerep külterületén. A tűzoltók eloltották a lángokat.

Debrecenben, a Rózsahegy utcában egy első emeleti lakásba kellett a helyi tűzoltóknak bejutniuk, mert az ott élő idős ember rosszul lett és a mentőszolgálatot nem tudta beengedni. Késő délután ajtófeszítő segítségével a bejárati ajtót kinyitották, a sérültet a mentőknek átadták.

Az elmúlt 24 órában a szokottnál valamivel többet, 227 feladatot láttak el a megyénkben szolgáló mentők.

A rend őrei ugyanezen időszakban 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 14 személyt fogott el, akiket tettenértek. A rendőrök 21 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

HBN


Markológép döntött póznát Balmazújvároson
Balmazújváros - Munkagép döntött ki villanyoszlopot szerda este. A szolgáltató az éjszaka folyamán kijavította a hibát. Balmazújvárosban, a Pacsirta úton február 28-án délután egy munkagép kidöntött egy villanyoszlopot, amelynek következtében közel negyven háztartásban nem volt áramszolgáltatás. ...

Fotó: police.hu
Debrecen - A 43 éves férfi hátulról ment neki egy várakozó autónak szerda délután. Szerda délután egy férfi autózott Debrecenben, a Jerikó utcán. A sofőr a Füredi szervizút kereszteződésénél balra kanyarodott, miközben nekiütközött egy ott forgalmi ok miatt várakozó kocsi hátsó részének. A balese...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés