Idős asszonyt vertek meg Hajdú-Biharban, börtönbe mehet a vádlott

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki úgy bántalmazta egy 70 éves ismerősét, hogy arca több helyen is eltört – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség közleményében.

A vádlott 2018. augusztus 7-én az esti órákban egy Hajdúböszörmény melletti kis településen hazafelé tartott – áll a tájékoztatásban. A közlemény szerint a sértett háza elé érve szóváltásba került az idős asszonnyal, aki az édesanyja barátnője. Mint írják, a vádlott és a nő veszekedtek, majd a férfi az asszonyhoz lépett és három alkalommal nyitott tenyérrel arcon ütötte, mire a sértett a földre esett. A vádlott ezt követően dühében egy helyszínen talált tetőcserepet is földhöz vágott, ami eltört.

A vádlott bántalmazása folytán az asszony többszörös arckoponyatörést, járomcsont-törést és darabos orrcsonttörést szenvedett, emellett az arca több helyen zúzódott – derül ki a híradásból. Sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 6-8 hét.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő, letartóztatásban lévő vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától.


Debrecen - Rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki egy italboltban fizető férfi után ment azért, hogy a pénzét és értékeit megszerezze. A vádlott az élettársával szeptember 1-jén este egy presszóban tartózkodott, ahol jel...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés