HTE: otthon tartották a három pontot

HTE vs. Tolna-Mözs
HTE vs. Tolna-Mözs - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – A bajnokság 13. fordulójának rangadóján a HTE a Tolna-Mözs együttesét fogadta a hajdúböszörményi Városi Sportközpontban.

A mérkőzés első negyedórája hazai fölényt hozott, a böszörményiek határozott védekezésüknek és hatékony támadójátékuknak köszönhetően a félidő közepére négygólos előnyre tettek szert. A gólgyártást Pádár Anita kezdte meg a 2. percben, aki középről lőtt védője mellett a tolnai kapuba. A 7. minutumban egy szép támadást követően Tell Zsófia szerzett gólt Pádár átadásából, majd két perccel később egy labdaszerzés után ismét a HTE csapatkapitánya volt eredményes. A negyedik Böszi-találatra csupán egy percet kellett várni, Benkő Mónika szerzett labdát a tolnai kapu előtt, és lőtt szép gólt Deczki Vanda hálójába. Az első félidő végén még szépíteni tudtak a vendégek Farkas Klaudia révén, így 4-1-es HTE-vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Fotó: Matey István

A második játékrész elején mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott. A 25. percben azonban Pádár Anita megszerezte egymaga második, csapata ötödik gólját, ezzel 5-1-re módosítva az állást. A találatot követően a hajdúságiak perceken át szépen tartották a labdát és ezzel előnyüket is. Nyolc perccel a lefújás előtt a vendégek időt kértek, majd átálltak 5 a 4 elleni játékra. A taktika gólhoz vezetett, a 34. percben ismét Farkas Klaudia volt eredményes. A 39. percben Halászi Kinga lövése a kapufáról pattant be Torma Lilla hálójába, ezzel kialakítva az 5-3-as végeredményt. Az utolsó másodpercekben még adódott két nagy lehetőség a HTE előtt, azonban a Tolna vészkapusa hárítani tudta ezeket.

Fotó: Kovács Gábor

Quirikó Vivien edző így értékelte a mérkőzést: „Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, legfőképpen az első félidei játékunknak köszönhetően. A második játékrészben, kiváltképp a vészkapus elleni játék során több hibánkat kihasználva szorosabbá tették az eredményt a vendégek, de a mérkőzés első 30 percében mutatott játék miatt mindenképpen dicséretet érdemel a csapat.”

Tizenhárom forduló után az NB I-es női futsalbajnokság góllövőlistájának élén három HTE-játékos található: Pádár Anita 14, Tell Zsófia 12, Kota Gabriella pedig 10 találattal áll a lista első három fokán.

A 14. fordulóban kiírt HTE – Astra Kiskunfélegyháza mérkőzést február 16-án, szombaton 18.30 órai kezdettel rendezik a hajdúböszörményi Városi Sportközpontban.

A magyar felnőtt női futsalválogatott február 6-10. között Portugáliában játszik páros felkészülési mérkőzést az Európa elitjéhez tartozó portugál női futsalválogatottal. A HTE-ből Torma Lilla és Kota Gabriella kapott meghívót az eseményre.

– Hajdúböszörményi TE –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés