Hétfőn folytatódott a szabadtéri tüzek elleni harc

Hétfőn folytatódott a szabadtéri tüzek elleni harc
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Gaz, száraz avar és nádas lángolt, Hajdúböszörményben egy sérült gázvezeték okozott kellemetlenséget.

Kerti kemence és a körülötte lévő fatároló, valamint terménytároló is égett hétfő délelőtt Tiszavasváriban, a Tompa Mihály utcában. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.

Ároktisztítás közben egy erőgép megsértett egy gázvezetéket Hajdúböszörményben, a Hunyadi János körúton, emiatt riasztották a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. A műszaki beavatkozás idejére negyvenhét embernek kellett otthonát ideiglenesen elhagyni. A tűzoltók védősugár mellett biztosították a területet, amíg a szakemberek a sérült gázvezetéket kijavították.

Tegnap délután két hektáron lángolt az aljnövényzet az országhatárnál Fülöp-Bánházán. A lángokat a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltották el. A tűz a román oldalra nem terjedt át.

Háromezer négyzetméteren lángolt a gaz Pocsajon, az Ady Endre utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy hektáron égett a száraz avar Tetétlenben, a Jókai utcában. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Később újabb riasztást kaptak a kabai önkéntes tűzoltók. Kaba külterületén, a 3407-es számú út mellett egy kilométer hosszan égett a nádas. Az önkéntes egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be.

Késő este Bárándon, a Sziget utcában és a köztemető közötti szabad területen volt tűz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével oltották el a tüzet – összegezte a hétfői riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 1 főt az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés