Hasznot húzott a rábízott gumiabroncsokból a gumijavító műhely üzemeltetője

Hasznot húzott a rábízott gumiabroncsokból a gumijavító műhely üzemeltetője
© Fotó: Pixabay
Balmazújváros, Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta azzal a gyanúsítottal szemben, aki a műhelyében tárolt gumiabroncsokat rendszeresen értékesítette és a kapott pénzt saját céljaira használta fel – közölte a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség.

A gyanúsított gumijavító vállalkozást üzemeltetett Hajdúböszörményben, ahol a kialakult szokás szerint az ügyfeleknek lehetőségük volt a járműveiken elvégzett téli és nyári gumiabroncscsere alkalmával a felnikről leszerelt gumik elhelyezésére és tárolására a műhelyben.

A gyanúsított 2005. és 2017. év közötti időben, a téli és a nyári gumiabroncs cseréket követően hét sértettet károsított meg akként, hogy a személygépkocsijukról, illetve a mezőgazdasági gépeikről leszerelt és tárolásra átadott gumikat rendszeresen eladta és az abból befolyt pénzzel a sajátjaként rendelkezett.

A balmazújvárosi férfi a hét sértettnek közel 1.300.000,- forint kárt okozott, amelyből csupán 10.000,- forint térült meg úgy, hogy az összeget a férfi átadta a sértettnek.

A nyomozás során a férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és kérte az eljárás felfüggesztését, valamint az ügy közvetítői eljárásra utalását. Ehhez a sértettek is hozzájárultak.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a közvetítői eljárásra utalás törvényi feltételeinek a vizsgálatát követően a gyanúsított ellen kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek keretében a gyanúsítottnak lehetősége nyílik a bűncselekménnyel okozott kár jóvátételére. Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés