Halántékon vágta a pénzéért

Hajdúböszörmény – Útonálló módon rabolta ki volt nevelőapja a sértettet – írja az ügyészég.

A vádlott évekig élettársi kapcsolatban élt a sértett anyjával, két közös gyermekük is született. A férfi ebből adódóan ismerte az asszony korábbi élettársi kapcsolatából született három fiát. A szerdán ismertetett vád szerint 2018. február 13-án, 21 óra körüli időben, ittas állapotban a volt élettársa hajdúböszörményi házának közelében tartózkodott, amikor észrevette, hogy gyalogosan közeledik a ház felé a volt nevelt fia. Odament a sértetthez, és felszólította, hogy adjon neki pénzt. A fiú ennek nem tett eleget, ezért a vádlott egy alkalommal, nagy erővel a jobb halántékán megütötte. A fiú az ütés következtében a földre zuhant. A vádlott a földön fekvő sértett kabátzsebeit átkutatta, és elvett 60 ezer forint készpénzt.

A vádlott az egyik szobaajtó üvegét is beütötte.” A vádirat szerint

Kérte anyját, szerezze vissza

A sértett ezután hazaszaladt, ám a vádlott utánament. A fiú az édesanyjának elmondta a történteket, és kérte, hogy szerezze vissza volt élettársától a pénzét. Ezalatt a férfi is odaért a házhoz, a nyitott ajtón át bement, s ott dühében ököllel beszakította a konyhaajtót – olvasható az ügyészségi közleményben.

A sértett anyja ekkor a vádlott kezében lévő pénzből tízezer forintot vissza tudott venni, azonban a férfi fenyegetően lépett fel velük szemben, az egyik szobaajtó üvegét is beütötte, majd elmenekült.

A rendőrség hamar elfogta az elkövetőt. Az eljárásban a nyomozó hatóság a pénzt visszaadta a sértettnek, így a lopási kár megtérült – szemben azzal a 24 ezer forintos rongálási kárral, melyet a volt élettárs házában okozott. A sértett megúszta nyolc napon belül gyógyuló halántékzúzódással.

Börtönt indítványoznak

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés