Hajdúsági iskolákban gyakorolhatnak

Hajdúböszörmény – A tanárjelöltek iskolai tanítási gyakorlatának megvalósításáról írtak alá együttműködési keretmegállapodást.

Maticsák Sándor, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központ főigazgatója és Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója december 17-én, a központ Mester utcai székházában írta alá az egyezséget.

Maticsák Sándor elmondta, hogy a Debreceni Egyetem olyan állami fenntartású köznevelési intézményekkel létesít hosszú távú kapcsolatot, amelyek gyakorlati lehetőséget biztosítanak az osztatlan tanárképzésben részt vevő pedagógushallgatóknak. Az egyetem számára fontos, hogy magas színvonalú, változatos pedagógiai programmal és számos jó gyakorlattal rendelkező iskolában biztosítson gyakorlati képzéseket a leendő tanároknak. A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ által fenntartott iskolákban a tanárjelölt kontrollált, de mégis „éles” helyzetben próbálhatja ki magát, élhet a mentorálás és a konzultációk nyújtotta lehetőséggel.

Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató elmondta: a megállapodás alapján jelenleg a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, valamint a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium vesznek részt az egyetemmel kötött megállapodásban, de a fenntartó és a felsőoktatási intézmény is bővíteni kívánja a jövőben a gyakorló intézmények körét.

– Gargya Imre –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés