Ha kell, ki is szállítják az ételt Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény – Az önkormányzat nyilvántartása szerint közel 600 hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jogosult az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre.

A szülő döntése, hogy gyermeke igénybe veszi-e a szünidei étkeztetést. Ennek első napja június 19. (hétfő), utolsó napja pedig augusztus 16. (szerda). A szünidei gyermekétkeztetés gyermekenként külön-külön kitöltött nyilatkozattal igényelhető – hangzott el a Hajdúböszörményben a diákok nyári étkeztetéséről szóló sajtótájékoztatón csütörtökön.

A települési önkormányzat kötelező feladata a szünidei gyermekétkeztetés biztosítása. Erre a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak térítésmentesen. A szünidei gyermekétkeztetés a déli meleg főétkezés helyben fogyasztását jelenti, de ha erre – elsősorban az alkalmas helyiség hiánya miatt – nincs lehetőség, az étel elvitelével vagy a gyermek számára történő kiszállításával is biztosítható. Az ételt a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. állítja elő, elsősorban a Hajdú tanyán közfoglalkoztatási keretek között megtermelt zöldségek és húsok felhasználásával.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés