Gyalogosok jártak pórul Hajdú-Biharban

Gyalogosok jártak pórul Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Kisebb-nagyobb balesetek és vészhelyzetek kedden is bőven adódtak a megyében. Ügyeleti hírek.

Hétfőn reggel a katasztrófavédelem munkatársai Derecskén, a Mátyás király utcában segédkeztek, ahol vízelvezető árokba csúszott egy személygépkocsi, amely forgalmi akadályt képezett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók gépjárműfecskendő és kézi erő segítségével kihúzták az autót az árokból. Az eset során nem sérült meg senki.

Két kisteherautó ütközött össze tegnap délben Álmosdon, a Széchenyi utcában. Az ütközés következtében az út menti villanyoszlop kidőlt, és vezetékei az úttestre szakadtak. A létavértesi önkormányzati tűzoltók mellett az áramszolgáltató munkatársai is a helyszínre siettek, akik elvégezték a hálózat feszültségmentesítését. A tűzoltók drótkötél segítségével levontatták az oszlopról az egyik teherautót. A járművek vezetői nem sérültek meg, de jelentősebb anyagi kár keletkezett az autókban és az elektromos hálózatban egyaránt.

Gáz szivárgott egy palackból tegnap délután Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók leszerelték a gáztűzhelyről a palackot, majd a rossz tömítést, amely a szivárgást okozta, eltávolították.

Hétfőn este Hajdúszoboszlón, a Dózsa György úton is árokba csúszott egy személygépkocsi. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította – összegezte Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Gyalogosok sérültek

A Mentőszolgálat munkatársai tegnap összesen 170 feladatot láttak el. 8 óra körül az István úton egy személyautó elsodort egy gyalogost, akit könnyű sérülésekkel láttak el. 10 óra körül Hajdúszoboszlón is pórul járt egy járókelő, ő egy kisteherautóval történt szerencsétlen találkozás következtében szerzett szintén könnyű sérüléseket. 17 óra 53 perckor ismét elsodort egy gyalogost egy személygépkocsi, itt is könnyű sérülés történt. 22 óra körül Hajdúszoboszlón árokba csúszott egy személyautó, amelynek következtében egy ember könnyebben megsérült – sorolta Kiss Fruzsina, az OMSZ sajtószóvivője.

A rendőrség elmúlt 24 órája számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés