Felsorolni is nehéz, annyi tűzeset volt csütörtökön Hajdú-Biharban

Akt.:
Felsorolni is nehéz, annyi tűzeset volt csütörtökön Hajdú-Biharban
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A tűzoltók egymás után, folyamatosan kapták a riasztásokat, de valamennyi esetben sikerrel vették fel a harcot a lángok ellen. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Csütörtök délután folyamatosan szabadtéri tüzekhez riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat.

Először Komádiban keletkezett tűz, a Deák Ferenc utca elején. Nádas égett ötszáz négyzetméteren, amelyet a komádi önkormányzati tűzoltók oltottak el egy vízsugárral. Ezután Mezősasra, a Heréskerti utcába vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. Ott ezer négyzetméteren lángolt a száraz avar. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Nádudvaron, a Kárpát utcában is tűz volt, kerti hulladék égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Ezt követően a püspökladányi hivatásos tűzoltók a 4-es számú főúthoz is vonultak, ott az út mellett kétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet. Majd Nádudvaron avatkoztak be. Kéziszerszámokkal és egy-egy vízsugárral fékezték meg a tüzeket.

A hajdúnánási hivatásos tűzoltók az M3-as autópálya mellett oltották a tüzet, ott kéziszerszámokkal küzdöttek a lángok ellen. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is vonultak szabadtéri tűzhöz. Hajdúhadházon, a Dorogiás utcában ötszáz négyzetméteren a bozótos lángolt. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Kora este újra a berettyóújfalui hivatásos egység kapott riasztást. Bihartorda közelébe vonultak, ahol a csatornaparton az avar égett. Egy vízsugárral oltották el azt.

Hajdúnánáson, a Gohér utcában egy lakhatásra kialakított utánfutóban keletkezett tűz. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az ott élő ember nem sérült meg, ideiglenesen rokonokhoz költözött.

A debreceni hivatásos tűzoltókat a Mikepércsen, a Táncsics utcába riasztották, ahol egy családi ház kéménye kigyulladt. A tűzoltók kéménykotró golyó segítségével eltávolították az izzó részeket.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdú-Bihar - A Blaháné utcában a mentősöknek segítettek, Böszörményben szabadtéri tüzet oltottak a hajdú-bihari lánglovagok szerdán. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől. Összehordott szemét égett tegnap délelőtt a debreceni Vasútszél utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés