Ellenőrizték a böszörményi bringásokat

Akt.:
Ellenőrizték a böszörményi bringásokat
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – A hajdúböszörményi rendőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a kerékpárosok figyelmét.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai december 5-én este a kerékpárosokat ellenőrizték a városban. A rendőrök az elmúlt napokban azt tapasztalták Hajdúböszörményben, hogy sok kerékpáros nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedik, ezért fel akarták hívni a kerékpárosok figyelmét arra, hogy az utak csúszósak lehetnek, kerékpárral hamar eleshetnek, és a sérülés kimenetele is súlyosabb is lehet, mintha gyalogosan történik velük baleset. Az akció fő célja a balesetek megelőzése volt, illetve, hogy felhívják a kerékpárosok figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a kötelező tartozékok fontosságára és az ittas kerékpározás veszélyeire.

Amennyiben az intézkedések során a rendőrök a kerékpárosoknak láthatósági mellényt és világítóberendezést adtak ajándékba.

Aznap ellenőrizték az autósokat is, összesen 134 sofőrt. Az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket, de a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 3 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 4 esetben pedig figyelmeztetést alkalmaztak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés