Elkerülheti a büntetőjogi felelősségre vonást az autórongálással vádolt férfi

Elkerülheti a büntetőjogi felelősségre vonást az autórongálással vádolt férfi
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indult büntetőeljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A hajdúböszörményi férfi 2019. január 16-án a délelőtti órákban észlelte, hogy Hajdúböszörményben az egyik bevásárlóközpont parkolójában áll az a nagy értékű személygépkocsi, amelyet a haragosa rendszeresen használ.

Ezután a gyanúsított hazament, egy tégladarabot vett magához, majd kerékpárral visszatért a parkolóba és ott bosszúból a téglát az autó csomagtartójának dobta. Ezzel a magatartásával közel 400 ezer forint kárt okozott a sértettnek, aki a haragosa édesanyja. A férfi által okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított cselekményével kisebb kárt okozó rongálás vétségét valósította meg, mely bűncselekmény egy évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető.

A közleményből kiderül nyomozás során a hajdúböszörményi férfi az általa elkövetett bűncselekményt beismerte, továbbá vállalta a jóvátételt és kérte az eljárás felfüggesztését, valamint az ügy közvetítői eljárásra utalását. Az eljárás során ehhez a sértett hozzájárult.

A közvetítői eljárásra utalás valamennyi törvényi feltétele fennállt, ezért a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség határozatával rendelkezett ezen eljárási formáról. A gyanúsítottnak a közvetítői eljárás keretében lehetősége nyílik arra, hogy az általa okozott kárt megtérítse, illetve egyéb jóvátételt nyújtson a sértettnek. Amennyiben a közvetítői eljárás a büntetőeljárás felfüggesztésének tartama alatt eredménnyel zárul, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés