Elismerés a Bocskai-gimnáziumnak

Elismerés a Bocskai-gimnáziumnak
Hajdúböszörmény – A tehetséggondozás terén hagyományokkal, dokumentálható, elért eredményekkel rendelkeznek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében Minősített Tehetséggondozó Műhely címet adományozott a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium közössége részére.

bocskai3

– A cím egyrészt elismerése az eddig végzett tehetséggondozó munkánknak, hiszen három szűrőn kellett átmennünk, hogy a 170-nél is több pályázó közül bekerülhessünk azon 38 intézmény közé, akik a következő öt évben viselhetik ezt a címet. Régiónként hat-hét intézményt választottak ki a szakértők, Hajdú-Bihar megyében iskolánk mellett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája kapta még meg.

A cím azt is jelenti, hogy a következő öt évben az Új Nemzedék Központon keresztül tehetséggondozó tevékenységeink – köztük a pályázat során jó gyakorlatként bemutatott robotika műhely – kiemelt támogatásban fognak részesülni – tájékoztatta a Naplót Gyulai Sándor intézményvezető.

bocskai1

A díjat május 31-én az igazgató vette át Illés Boglárka helyettes államtitkártól és Ekler Gergelytől, az Új Nemzedék Központ ügyvezetőjétől Budapesten, a Paulay-teremben rendezett ünnepségen. Az iskolát képviselte még az ünnepségen Tóth Júlia, a gimnázium akkreditált, kiváló tehetségpontjának vezetője, Spitzmüllerné László Gabriella iskolapszichológus, Oláhné Flinta Marianna munkaközösség-vezető és Oláh Tibor intézményvezető-helyettes, a robotika tehetségműhely vezetői.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés