Együttgondolkodás közrendről, közbiztonságról Hajdúböszörményben

Együttgondolkodás közrendről, közbiztonságról Hajdúböszörményben
© Fotó: Police.hu
Hajdúböszörmény – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúböszörményben rendezte meg az év utolsó Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumát. A megbeszélések a párbeszéd – együttműködés – segítés – támogatás jegyében zajlottak.

A október 27-én Debrecenben megkezdett fórumsorozat – amely valamennyi járására kiterjedt – november 16-án Hajdúböszörményben fejeződött be. A fórumokra – immár hagyományosan – a járások polgármesterei, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói és vezetői valamint a történelmi egyházak képviselői kaptak meghívást. A résztvevők a megye, és a rendőrkapitányságok illetékességi területének bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről kaptak tájékoztatást.

A megbeszélések célja, hogy az adott területen jelentkező problémákat feltárják, a járási intézményekkel és a hatóságokkal a kapcsolatot erősítsék, valamint a meghívottak a rendőrséggel együtt közösen értékeljék a közbiztonsági és bűnügyi helyzetet.

Hajdú-Bihar megye rendőri vezetői valamennyi helyszínen kiemelték, hogy az illetékességi területen folytatódott a bűncselekmények számának csökkenése, a nyomozások eredményessége pedig tovább emelkedett. A meghívottak elismerően szóltak a rendőrség munkájáról és egyetértettek abban, hogy Hajdú-Biharban példaértékű a rendőrség és az önkormányzatok, valamint a közösségi biztonságkezelésben feladattal bíró állami- és civil szervezetek együttműködése.

A fórumok jó hangulatú, konstruktív megbeszélések voltak, megállapításait, tanulságait Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya felhasználja a megyei rendőr-főkapitányság napi munkavégzésében, a bűncselekmények megelőzésére, illetve visszaszorítására készített rendőri stratégiák kidolgozásánál.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés