Egymástól is tanulhattak Hajdúböszörményben

Kiss László (jobbról), Gellén László és Nagy Ilona az eseményen
Kiss László (jobbról), Gellén László és Nagy Ilona az eseményen - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúböszörmény – Több jó gyakorlatot láttak az I. Tankerületi Innovációs Napon.

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ a 2018–2022. időszakra szóló fejlesztési tervében kiemelkedő szerepet szán a intézményei együttműködésének, az eredményes szakmai folyamatok bemutatásának, megismerésének, kiterjesztésének, a tudásmegosztásnak. Mindezek szellemében rendezte meg a tankerület az I. Tankerületi Innovációs Napot a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban a minap.

Jutalom a legjobbaknak

A szakmai nap a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek átadásával kezdődött, majd „A Komplex Instrukciós Program (KIP) mint jó gyakorlat” címmel, Végh Attila igazgató-helyettes számolt be a hajdúböszörményi Széchenyi István mezőgazdasági iskolában történt bevezetés óta szerzett tapasztalatokról. A helyi jó gyakorlatok feltérképezésére szeptemberben pályázatot hirdettek a tankerületi központ intézményeiben dolgozó pedagógusoknak öt témakörben. A felhívásra több mint 60 innovatív szinopszis érkezett. Az intézményvezetők, helyettesek, pedagógusok közül felkért szekcióvezetők segítségével 34 pályamunkát választottak ki, melyeket rövid prezentáción mutattak be a szerzők a mintegy 650 érdeklődőnek.

Az előadásokat a szekcióvezetők összefoglalója, majd az eredményhirdetés követte. Az értékelés a pedagógusok szavazatai, valamint a szekció­vezetők és segítőik javaslata alapján történt. A legjobbnak ítélt jó gyakorlatokat bemutató pedagógusok – összesen nyolc tanító, tanár – 100-200 ezer forint összegű pénzjutalomban részesültek.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés