Egy zsák újszülött kiskutyát húztak ki a mély gödörből

Akt.:
Egy zsák újszülött kiskutyát húztak ki a mély gödörből
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatott a hétfői riasztásokról és beavatkozásokról.

Hétfőn kora reggel foltokban égett a nádas Nádudvar külterületén, egy hektáron. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy kamion egy benzinkút parkolójában Hajdúszoboszlón, a Debreceni úton. A jármű vezetője porral oltó készülék segítségével eoltotta a tüzet, a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral.

Egy személygépkocsi és egy motor ütközött össze Debrecenben, a Kishegyesi úton. A motor a személygépkocsi motorháztetőjén állt meg, míg a sofőr arról lerepülve az aszfaltra esett. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik biztosították a területet, és áramtalanították a járműveket. A motor tankja is megsérült, az üzemanyag kifolyt az úttestre. A személyautó vezetője nem sérült meg, a motorost a mentőszolgálat kórházba szállította.

Húsz hektáron lángolt a csatornapart és a nádas Hajdúszoboszló külterületén. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Földes külterületén, a Keleti-főcsatorna partján égett az avar. Itt a püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral.

Füstölt egy fa a debreceni Nyíl utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

Ötszáz négyzetméteren égett a gaz, majd egy kisméretű fára is átterjedt a tűz Debrecenben, az Alma utcában. A debreceni egység egy vízsugárral és kéziszerszámmal oltotta el a tüzet.

Egy idős ember otthonába kellett bejutniuk a debreceni tűzoltóknak Debrecenben, a Sárga dűlőben. Az ajtót a tűzoltók kéziszerszámok segítségével kinyitották, majd átadták a sérültet a mentőszolgálatnak.

Húsz négyzetméteren égett az avar Hajdúhadházon, a vasútállomáson. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúböszörményben, a Külső-Fehértói úti szőlőskertben háromszáz négyzetméteres területen lángolt a száraz avar. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Délután ötszáz négyzetméteren lángolt a nádas Nádudvaron. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szintén nádas lángolt Sárrétudvari és Szerep között, peremégéssel. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el az ezer négyzetméteres tüzet.

Komádiban, a Furtai úton is a nádas égett háromszáz négyzetméteren. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Este egy hat méter mély gödörből egy zsákot emeltek ki a létavértesi önkormányzati tűzoltók Bagamérban, a Deák Ferenc utcában. A zsákban tíz újszülött kiskutya volt, amelyeket már nem lehetett megmenteni – közölte lapunkkal a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 7 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés