Családi ház lángolt Hajdúviden

Akt.:
Családi ház lángolt Hajdúviden
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Jéggel, tűzzel, kidőlt fákkal küzdöttek meg szerdán a katasztrófavédelem munkatársai.

Hajdúnánáson, a Szabadság utcában magasfeszültségű villanyvezetékre dőlt egy fa, amelyet szerda reggel a hajdúnánási hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen egy motoros láncfűrész segítségével távolítottak el.

Szerdán napközben több debreceni épülethez is kivonultak a megyeszékhely tűzoltói, amelyeknél a magasból lelógó jégcsapok a járókelőket veszélyeztették. Gépezetes tolólétrán és kihúzós létrán át, kéziszerszámok segítségével a Hatvan, a Bethlen, az Újházi Ede, a Rakovszky Dániel és a Péterfia utcában szedtek le jégcsapokat a katasztrófavédelem szakemberei.

jcFotó: Matey István

Hajdúböszörmény-Hajdúviden, a Gábor Áron utcában egy ötven négyzetméteres melléképület egyik helyiségében tűz ütött ki szerda este. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók az épületből kihoztak egy gázpalackot, majd a tüzet egy vízsugárral eloltották. Két ember a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta eloltani a lángokat, őket kórházba szállították füstmérgezés gyanújával. Az eset során nagyobb anyagi kár keletkezett, a tüzet egy meghibásodott lámpatest okozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés