Bosszút állt ismerősén a böszörményi férfi: ezrével irtotta ki az akácfáit a város mellett

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Hajdúböszörmény – Tíz órán keresztül vágta a fát a sértett ültetvényén, az okozott kár sosem térült meg. Az eset tavaly ősszel történt, most emeltek vádat az ügyben.

A vád szerint a vádlott és a sértett között régóta haragos volt a viszony, többek között azért, mert a sértett Hajdúböszörmény környékén több földterületet is megvásárolt a vádlott elől.

A férfi az elmérgesedett viszony miatt 2017. szeptember 6-án, az esti órákban, kiment a sértett Hajdúböszörmény külterületén lévő földjére, ahol egy kétkaros ágvágóval kivágott 3360 példány 2017 évben ültetett akácfát, és 95 példány 2015-ben ültetett akácfacsemetét. A vádlott a sértett ültetvényén tíz órán át vágta a fát, majd a levágott részeket a földterületen hagyta.

A hajdúböszörményi férfi cselekményével 135.000 forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés