Befejeződött a strandröplabda bajnokság

Befejeződött a strandröplabda bajnokság
© Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2018. évi hetedik, utolsó fordulójára került sor hétvégén Hajdúböszörményben.

Mindkét nap rekkenő hőségben zajlottak a mérkőzések, de a fürdő jóvoltából bármikor lehetett locsolni a pályákat, sőt vasárnap már egy párakapu is folyamatosan frissítette a játékosokat. Ezt ők ki is használták, volt, amikor egyszerre hat strandröplabdázó is állt a vízpermet alatt.

A férfiaknál az egyre jobb teljesítményt nyújtó F. Nagy Bence, Fekete Áron páros az utolsó fordulóban ért a csúcsra, először utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyet ismét a fiatal Kiss Dávid, Szathmári Balázs kettős szerezte meg. A harmadik helyre Marczin Tamás és Marczin Zsolt értek be. Az összesített pontversenyt az együtt induló Lakatos Attila és Pilka Gábor nyerték meg holtversenyben 19-19 ponttal, harmadik lett Fekete Áron 16 ponttal.

strandr2Fotó: Matey István

A hölgyeknél a nyíregyházi Béni Kitti és Dömsödi Tamara nyerte meg a fordulót. Érdekesség, hogy a Nagyváradról érkező Bikfalvi Alexandra, Rize Antonia az első mérkőzésükön még 21:4-es vereséget szenvedtek, azután azonban meg sem álltak a döntőig, majd a második helyig jutottak. A bronzérmeket Gulyás Vivien és Félegyházi Viktória vehették át a Bocskai Strandfürdő új vezetőjétől, Magyar Tamástól. Az összesített pontversenyben Gulyás Vivien győzött 24 ponttal. Az Eötvös DSE ifjú reménysége, Pálfi Kitti jól hajrázott és 19 ponttal a második helyen zárt. Harmadik lett Dr. Kovács Katalin 18 ponttal.

strandr3Fotó: Matey István

A vegyes párosok játéknapja a Roma Judit, Lakatos Attila kettősről szólt. Mindkét kategóriában indultak, így a nagy melegben a többi párosnál többet kellett játszaniuk. Ennek ellenére kiváló játékkal mindkét kategóriában győztek. Az „A” kategóriában a Dömsödi Tamara, Juhász József kettőst győzték le a döntőben. Itt a bronzérmeket Gulyás Vivien és Fekete Áron vehették át. A dobogósokon kívül a többieket is dicséret illeti, mert egyre élvezetesebb, magasabb színvonalú mérkőzéseket produkáltak a strandröplabdázók.

vegyesA vegyes párosok győztesei: Roma Judit és Lakatos Attila | Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

Érdekesen alakult az összesített pontverseny is. Az élen holtversenyben álló 4 játékos közül kettő szerzett egy-egy pontot. Ennek, valamint Lakatos Attila első helyezésének köszönhetően hármas holtversennyel zárult a bajnokság, Dr. Kovács Katalin, Gyula Zoltán és Lakatos Attila egyaránt 22-22 pontot szereztek a hét forduló alatt.

A fordulók eredményei és az összesített pontversenyek megtalálhatók a szövetség honlapján.

– Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés