Az ipar napjai a műszaki karon

Akt.:
Az ipar napjai a műszaki karon
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A két nap célja a város, a műszaki kar és az ipar együttműködésének előmozdítása.

Az „Ipar Napjai Debrecenben” címmel tart közös rendezvényt csütörtökön és pénteken a Debreceni Egyetem és a városi önkormányzat a Műszaki Karon.

ipar2Dr. Papp László, Debrecen polgármestere | Fotó: Derencsényi István

A számos program egyikeként „Gazdaságfejlesztési stratégia Debrecenben” címmel dr. Papp László polgármester tartott előadást az érdeklődőknek. – Az elmúlt három év gazdaságfejlesztési stratégiájának eredménye több mint 500 milliárd forintnyi működő tőke a városban és több mint 6 ezer új munkahely. Ennek köszönhetően a Debrecen 2050 terv helyett most már D 2030-ról beszélhetünk – hangsúlyozta Papp László.

Kielégíteni az igényeket

Az eseményen 43 kiállító cég várta a standjánál a fiatalokat, kiváló lehetőséget biztosítva a mérnökhallgatók számára a kapcsolatfelvételre. Szűcs Edit kari dékán elmondta,a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indították útjára közösen a várossal három éve. – Azért hoztuk létre, mert a műszaki kar stratégiája, hogy olyan mérnököket képezzünk, amelyek a már itt lévő, illetve betelepülő gazdasági szervezetek igényét kielégítse. A felmérések azt mutatják, azok a debreceni középiskolások, akik nálunk végeznek, nagyrészt a városban is helyezkednek el, mert kialakul egy fajta kapocs, amely például a duális képzéseknek is köszönhető.

MSZHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés