Az idén is sok diákot akarnak foglalkoztatni Böszörményben

Hajdúböszörmény – A Nemzetgazdasági Minisztérium immár ötödik alkalommal hirdette meg a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a „Nyári diákmunka” programot, amelyben – az előző évekhez hasonlóan – a hajdúböszörményi önkormányzat ismét nagy létszámmal kíván részt venni.

Az önkormányzatok a programban legfeljebb két hónapra, július 1-je és augusztus 31-e közötti időszakra vállalhatnak kötelezettséget. Havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakörben havi 95 ezer 625 forint adható. A diákmunka programban – egyéb nyilvántartási feltételek mellett – a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt. Ez lehetőséget adhat a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésére is.
A múlt évben Hajdúböszörmény országos szinten első helyen állt a diákokat foglalkoztató önkormányzatok között: 2016-ban 353 fiatalnak adtak munkát, közel 30 önkormányzati és egyházi fenntartású intézményben, jellemzően adminisztratív és kisegítő munkakörben.

A Nyári diákmunka programra jelentkezőket a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal munkatársa – Dóka Tiborné – fogadja az I. emeleten lévő 64-es irodában.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés