Avar lángolt, nádas égett a megyében szombaton

Akt.:
Avar lángolt, nádas égett a megyében szombaton
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Szombaton se unatkoztak Hajdú-Bihar megye tűzoltói, több tűzesethez is riasztást kaptak.

Közel egy hektár területen égett a száraz gaz és az avar Hajdúböszörményben, a Lorántffy Szőlőskertben tegnap kora délután. A tüzet a hajdúböszörményi, a debreceni és a hajdúnánási tűzoltók egy vízsugárral kéziszerszámokkal oltották el.

Több napja nem adott életjelet magáról egy ember Debrecenben az Ipoly utca egyik társasházában, ahová tegnap délután riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. A helyszínre érkezett egység bejutott az ingatlanba, majd az ott talált embert átadta a mentőszolgálat munkatársainak, akik megállapították, hogy elhalálozott.

Avar lángolt közel ötezer négyzetméteren tegnap délután Nyírmihálydiban, a Nyár utcában. A helyszínen a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a lángoló aljnövényzetet.

Égett a nádas Hajdúhadházon a Hunyadi utcában tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a közel három hektáron égő tüzet.

Berettyóújfaluban a Szillér utcában is a nádas gyulladt ki tegnap délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

Több napja nem adott magáról életjelet egy tízemeletes társasház egyik lakásának tulajdonosa Debrecenben, a Hortobágy utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre tegnap este. Az egység az erkélyen keresztül bejutott az ingatlanba. Az ott talált embert a Mentőszolgálat kórházba szállította.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó tegnap, a késő esti órákban, Berettyóújfaluban a Dózsa György utcában. A bererettyóújfalui hivatásos tűzoltók a sérült járművet áramtalanították. Információink szerint az eset során nem történt személyi sérülés.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés