Alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat a csütörtöki balesetek

Alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat a csütörtöki balesetek
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A havas utak miatt több közúti balesethez vonultak a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Délelőtt Hajdúhadházon, a 3506-os számú útról csúszott az árokba egy kisteherautó, a járművet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították. Délben egy személygépkocsi a 35-ös számú útról borult az árokba, és a tetején állt meg. Ott is a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki beavatkozást.

Egyik baleseti helyszínről a másikra riasztották át a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot délután. Először Vámospércsen, a Kossuth utcában egy homokot szállító kamion ütközött össze egy személyautóval. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott autó utasait feszítő-vágó berendezés segítésével, majd a sérülteket a mentőszolgálat kórházba szállította. Ezt követően Kaba közelében a 4-es számú főúton is baleset történt. A kabai önkéntes tűzoltók mellett a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak. Egy könyveket szállító teherautó egy személygépjárművel ütközött össze. A tűzoltók az autó vezetőjét két feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki, de a sérült a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Matey István

Debrecenben, a Monostorpályi úton egy kamion dőlt meg, ami forgalmi akadály képezett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a daru csörlőjének segítségével vontatták ki a kamiont. A Mikepércsi úton nyerges vontató pótkocsija csúszott az árokba, ott is a darura volt szükség. A Külső Sámsoni úton egy személygépkocsi csúszott az árokba. A debreceni egység a gépjárművet kitámasztotta, és segítettek az utasoknak kiszállni az autóból. Ők nem sérültek meg az eset során.

Késő este szén-monoxid-érzékelő jelzett be Hajdúdorogon, a Rigó zugban. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták a lakóházat, és méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakásban élő család átmenetileg rokonokhoz költözött, mivel a ház fűtetlen maradt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Baleset a 42-es főúton
Hajdú-Bihar - A baleset a főút Berettyóújfalu és Biharkeresztes közötti szakaszán történt. Összeütközött egy kamion és egy autószállító tréler péntek reggel a 42-es főút Berettyóújfalu és Biharkeresztes közötti szakaszán - közölte honlapján a katasztrófavédelem. Fotó: magánarchívum A balesethez...

Kamionok torlaszolták el a Homokkerti felüljárót
Hajdú-Bihar - Igazán téli idő fogadta a közlekedőket; a 4-es főúton halálos karambol történt. Baleseteket, fennakadásokat okozott az utakon a téli idő csütörtökön. A nem épp áldásos égi események a cívisvárosban előbb ónos esővel, jeges darával kezdődtek, majd délután az élénk északkeleti szélben...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés