A megye több pontján tombolt a tűz

Akt.:
A megye több pontján tombolt a tűz
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Számos tűzeset mellett műszaki beavatkozásra is vonultak a tűzoltók szerdán.

Korom izzott egy családi ház kéményében szerda hajnalban Nyírmihálydiban, a Rózsa Ferenc utcában. A szakolyi önkormányzati és nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Hajdúböszörmény külterületén kétszáz négyzetméteren foltokban égett a nádas. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezer négyzetméteren lángolt az avar Hosszúpályi külterületén, a tűz veszélyeztette a vasúti és közúti forgalmat. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az eset során jelentősebb anyagi kár keletkezett, tizenkét darab talpfa égett el a tűzben.

Hajdúböszörmény külterületén, a Homok-kert szőlőben tizenöt köbméter trágyacsomó égett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Szerda délben nádas égett Nyíradony külterületén. A település hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kétszer vonultak a tűzoltók Biharugrára szerdán. Először a Zsadányi útfélen keletkezett egy nádastűz. Másfél hektáros területet kellett a berettyóújfalui hivatásos tűzoltóknak eloltaniuk vízsugárral és kéziszerszámokkal. Később a Szilas út végén is lángokba borult a határ. Öt hektáros területen foltokban égett a gaz. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a tüzet.

Görbeházán, a Petőfi téren egy családi ház kéményében izzani kezdett a korom szerda délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy kéziszerszámokkal eltávolították a parázsló részeket.

Négy méter mély kútba esett két kiskutya tegnap délután Debrecenben, a Bársony utcában. A helyi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kimentették a sértetlen állatokat, majd ideiglenesen lezárták a kutat.

Háromszáz négyzetméteren égett a gaz Debrecenben, a Külső-Szoboszlói út végében. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy hektáron lángolt a száraz avar és a gaz Hosszúpályi közelében. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött össze délután Hajdúhadház közelében, a 4-es számú főúton. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy idős ember lakásának az ajtaját nyitották ki tegnap délután Debrecenben, a Görgey utcában. Miután bejutottak a lakásba, a sérültet átadták mentőszolgálatnak.

Derecske külterületén nádas égett kétszáz négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Kora este Szentpéterszegre, a Petőfi utcára vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. Ott háromszáz négyzetméteres területet kellett eloltaniuk egy vízsugárral. A tűzben gaz és száraz cserje égett – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 3 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés