A hazaszeretet nem államimádat

A Pocsai házaspár kitüntetésének örülnek a családtagok, balról a lányuk, dr. Pocsai Edit megyei főügyész
A Pocsai házaspár kitüntetésének örülnek a családtagok, balról a lányuk, dr. Pocsai Edit megyei főügyész - © Fotó: Orosz Anikó
Hajdúdorog – A nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyeret Dalanics Zoltán parókus atya áldotta meg.

A Mozi megszépült udvarán tartotta az államalapítás emlékére rendezett városi ünnepséget a hajdúváros. A megjelenteket Simon Istvánné, a Görög Demeter Művelődési Ház igazgatója köszöntötte, majd Szegedi István gimnáziumi tanuló előadásában hallhatták Szép Ernő Imádság című versét.

Ünnepi beszédében Csige Tamás polgármester visszatekintett a legnagyobb múlttal rendelkező állami ünnepre és hangsúlyozta a hazaszeretet és államimádat közötti különbséget. A nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyeret Dalanics Zoltán parókus atya áldotta meg.

Kimagasló munka

Ezt követően – első alkalommal – sor került a „Hajdúdorogi Pedagógus Emlékérem” kitüntető címek átadására, melyet Pocsai László és Pocsai Lászlóné pedagógus házaspárnak és Kissné Dobi Erzsébet pedagógusnak adományozott Hajdúdorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kimagasló szakmai tevékenységük, elhivatott, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként. A hagyományoknak megfelelően a „Szép kert, szép környezet” mozgalom eredményeit is kihirdették – ahogy már beszámoltunk róla a napokban. Az ünnepi hangulatról a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes, valamint Kozma Mihályné és Szilágyiné Békési Kitti óvópedagógusok gondoskodtak. A hőségben frissítő limonádéval kedveskedtek a vendégeknek, és az új kenyérből is szeltek egy darabkát a jelenlévőknek.

LBHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés