Hajdu János: a TEK dolgozóinak kötelező a ju-jitsu

Budapest – A Terrorelhárítási Központ (TEK) dolgozóinak kötelező a ju-jitsu, évente kétszer vizsgázniuk is kell – mondta a TEK főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Hajdu János elmondta, 2010-ben az volt alapfilozófiájuk, hogy két fontos “vonalat” vegyenek fel, a japán ju-jitsut és a K1 szabályrendszerű full contact küzdelmet. Ebből alakították ki az úgynevezett TEK-fightot, amelyben speciális rendőri intézkedési technikát is ötvöznek a közelharccal. A TEK főigazgatója elmondta, különösen a kóros elmeállapotú embereknél fordul elő, hogy mentődolgozót bántalmaznak, akár műveleti egységet is megtámadnak. A TEK munkatársai a legtöbbször igyekeznek elkerülni a fegyverhasználatot, ilyenkor szükség van a közelharcra – fejtette ki.

A TEK főigazgatóját annak kapcsán kérdezték, hogy a pénteki budapesti Bellator küzdősportsorozat rendezvényének díszvendége, Royce Gracie edzést tartott a TEK dolgozóinak. Royce Gracie az M1-en elmondta, néhány új mozdulatot mutatott be, azt is ismertetve, hogyan kell gondolkozni harc előtt.

– MTI –