Hajdú-Bihart szerencsére elkerülték a nagy viharok

Hajdú-Bihart szerencsére elkerülték a nagy viharok
© Fotó: Derencsényi István, archív
Hajdú-Bihar – Csütörtökön összesen négy, beavatkozást igénylő esemény történt a megyében.

Átment egy üres telken álló gázcsonkon egy teherautó csütörtökön délelőtt Debrecenben, az Acsádi úton. A balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kordonszalaggal körbevonták a területet, majd értesítették a gázszolgáltatót. A gázszivárgást végül a gázszolgáltató szakemberei szüntették meg.

Kamion és személygépkocsi ütközött tegnap délelőtt Debrecenben, az Ozmán utca és a Mikepércsi utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszültségmentesítették a járműveket és a személygépkocsiból kifolyt olajat itatták fel, valamint átvizsgálták mindkét jármű üzemanyagrendszerét. Szivárgást azonban nem tapasztaltak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Leszakított egy villanyvezetéket és szerszámtárolóra esett egy gesztenyefa hatalmas ága Debrecenben, a Kossuth utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével darabolták fel és távolították el a faágat. Néhány órával később a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották Hajdúsámsonba, a Kiság utcába, ahol egy leszakadt faág elzárta a fél útpályát, és veszélyeztette a közúti forgalmat. Az ágat a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –