Hajdú-bihari és szabolcsi érmek az iskolás kerékpáros kupán

Hajdú-bihari és szabolcsi érmek az iskolás kerékpáros kupán
© Fotó: police.hu
Debrecen, Gyula – Véget ért a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa. A Gyulán megrendezett országos döntőn egyéniben Somogy és Vas, csapatban pedig Somogy megye diákjai nyújtották a legjobb teljesítményt.

A Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2015. május 19-e és 21-e között Gyulán rendezte meg a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét. A versenyen az ország valamennyi megyéjéből érkezett 40 diák mérte össze tudását. A háromnapos program során az elméleti és gyakorlati feladatok megoldása mellett az iskolások sokféle szabadidős programon vettek részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője elismerően szólt a versenyzők teljesítményéről. Kiemelte, hogy nagyon fegyelmezetten teljesítették a gyakorlati feladatokat, a közúti forgalomban is probléma nélkül alkalmazták a megtanult szabályokat.

A fiúk egyéni versenyében a Somogy megyei Lukics Gábor nyújtotta a legjobb teljesítményt. Második lett Hajdú-Bihar megye versenyzője, Pozsga János, míg a harmadik helyen a Vas megyét képviselő Szabó Botond végzett. A lányoknál a Vas megyei Németh Rebeka bizonyult a legeredményesebbnek. A második helyezettnek járó díjat Fagyas Fanni, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye versenyzője vehette át. A harmadik helyezett pedig a Somogy megyei Fritz Eszter lett.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A csapatversenyt a Somogy megyei páros nyerte meg. Második lett Vas megye kettőse, míg a harmadik helyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei páros végzett. Így a győzteseknek járó vándordíjat a tavalyi első helyezett Vas megyeiek átadták a Somogy megyét képviselő diákoknak.

Az eredményhirdetés végén dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya valamennyi diáknak, valamint pedagógusaiknak, kísérőiknek is megköszönte, hogy felkészültek a döntőre és helytálltak a megmérettetésen. Reményét fejezte ki, hogy mindenki jól érezte magát és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a háromnapos versenyen. A szervező Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság valamennyi résztvevőt ajándékcsomaggal jutalmazott.

– Békés Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés