Hajdú-Biharból is várják a jelentkezőket Gera Zoltánék

Hajdú-Biharból is várják a jelentkezőket Gera Zoltánék
© Fotó: mlsz.hu
Hajdú-Bihar – Lelkes, a labdarúgást szerető fiatalokat keresnek az OTP Bozsik Bajnokok-program keretében a magyar válogatott jelenlegi és volt tagjai.

A 10-14 éves korú, tehetséges fiúkat és lányokat egy nagyszabású Kelet-Nyugat párharc játékoskereteihez kutatják fel minden megyére kiterjedően. Hajdú-Bihar megyéből is várják még a jelentkezőket – hívta fel a figyelmet Gera Zoltán válogatott labdarúgó, a keleti csapat egyik kapitánya. A gyerekeket egészen március 11-ig nevezhetik be testnevelő tanáraik.

A program különlegessége az, hogy nem igazolt, egyesületnél futballozó jelentkezőket várnak, hanem iskolai vagányokat, ügyesen cselező grundfocistákat, fiúknak is kötényt adó hölgyeket, vagy éppen csendes, de a pályán is bizonyítani akaró tanulókat. A tavaly elindított kezdeményezés lényege, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a labdarúgást, méghozzá nem csak azokhoz, akik esetleg ere akarják építeni karrierjüket, hanem azokhoz is, akik csak egy alkalommal szeretnének ünnepelt sztárokká válni. Olyan általános iskolás, felső tagozatos diákokat keresnek, akiknek egy életre szóló élményt jelent együtt edzeni Gera Zoltánékkal, miközben Hajdú B. István kommentálja kapura törésüket, hogy aztán ha minden jól alakul, több ezer szurkoló előtt vehessék át a nekik járó érmüket – mindez pedig most elérhető közelségbe került a Hajdú-Bihar megyei fiatalok számára is. Innentől már csak a megye iskoláin és tanárain múlik, hogy megkapják-e erre az esélyt.

A tavaly debütált program már kezdetekor nagyon népszerű volt, és idén is már több száz diákot neveztek be tanáraik országszerte. Tették ezt annak érdekében, hogy az ő tanulóik legyenek ott a keleti vagy a nyugati csapat válogatóján, ahonnan már csak egy lépés eljutniuk a döntő helyszínére, az MLSZ telki edzőcentrumába. A keleti csapat felkészítésében olyan jelenlegi és volt válogatott labdarúgók vesznek részt, mint Gera Zoltán, Torghelle Sándor vagy Nyilasi Tibor, de segítségükre lesz Berkesi Judit is, az M4 Sport riportere, aki korábban maga is futballozott. A nyugati csapat felkészítéséről pedig Király Gábor és Juhász Roland mellett Fenyvesi Evelin, a női válogatott tagja, valamint Hajdú B. István sportújságíró-tudósító gondoskodik majd. A Kelet-Nyugat mérkőzésen résztvevő játékosok az őket megillető díjat a Magyar Kupa döntőjének szünetében, ünnepélyes keretek között vehetik majd át, várhatóan több ezer néző előtt.

Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, a keleti csapat egyik kapitánya a most zajló toborzás kapcsán elmondta, Hajdú-Bihar megyéből is sok nevezőre számít még annak érdekében, hogy minél ütőképesebb csapatot tudjanak kiállítani a két országrész áprilisi összecsapására. A tanárok a meghosszabbított határidőnek köszönhetően, március 11-ig nevezhetik még diákjaikat a www.bozsikbajnokok.hu oldalon, ahol minden információ megtalálható a programról, valamint a válogatott játékosokkal készült toborzó videók mellett a tavalyi év kiválasztottjainak élménybeszámolói is megtekinthetők.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek