Hajdú-Biharban is megkezdte a Jobbik az aláírásgyűjtést a bérunióért

Akt.:
Debrecen – Hajdú-Bihar megyében is megindult a béruniós aláírásgyűjtés – jelentette be Demeter Pál, a Jobbik megyei frakcióvezetője a párt irodájában a pénteki sajtótájékoztatójukon. – A témával kapcsolatban még mindig vannak félreértések.

A bérunió nem tollvonásra megemelt béreket jelent, hanem olyan európai gazdaságpolitikát, amely versenyképessé teszik a hazai vállalkozásokat. Ezzel együtt jár az, hogy versenyképes béreket tudnak kitermelni, amivel itthon tudják tartani a képzett munkaerőt. Egyenlő munkáért, egyenlő bért kellene minden tagállamban adni – hangsúlyozta. Keresztesy Gergő, a Jobbik debreceni elnöke elmondta a kezdeményezés azért szükséges, mert már több mint 600 ezer magyar dolgozik külföldön, mert kint közel ötször annyi pénzt kapnak, ugyanazért a munkáért. Ez a nyugati országok érdeke is, hiszen az olcsó keleti munkaerő nem menne hozzájuk. Hozzátette, szövetségeseikkel 1 millió aláírást kell összegyűjtsenek az Unióban, viszont céljuk az, hogy itthon meglegyen ez.

A Fidesz szerint azonban ez nem más, mint adóemelés, amire a magyarok már egyszer nemet mondtak. Kifejtették, ha a Jobbikot érdekelné a magyarok megélhetése, akkor támogatták volna az adócsökkentéseket, a béremeléseket és migránsok betelepítését megakadályozó alaptörvény-módosítást.

HBN


Debrecen - Jól hangzik, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak az emberek az Európai Unió területén belül, de a valóságban ez nem működhet – jelentette ki Pósán László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta, ez a terv már többször terítékre került, ...

Debrecen - A bérek felzárkóztatásának érdekében a Jobbik nyolc országgal közösen adott be európai népszavazási kezdeményezését a bérunióról, melyet az Európai Bizottság befogadott – erről is beszélt Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján. – Az „árunió” megvalósult, a ...