Hajdú-Bihar megyei kékfény – Pálinkát loptak Debrecenben

Hajdú-Bihar megyei kékfény – Pálinkát loptak Debrecenben
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 13-án is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 4 személyt fogtak el, 17 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Pálinkát loptak a fiatalok

Pálinkát lopott 2013. január 13-án délután Debrecen egyik nagyáruházából az a két fiatal, akiket tetten értek az üzlet biztonsági őrei. A lopáson tetten ért tolvajokat visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A debreceni járőrök a 16 éves szabadkígyósi és a 22 éves debreceni fiatal férfit előállították a kapitányságra, ahol meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

Ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

 

Jót ettek, de nem fizettek az áruházban

Debrecen egyik áruházában – a vásárló térben, 2013. január 13-án délután – három kazincbarcikai férfi szőlőt, majd gumicukrot fogyasztott, azonban a termékeket nem vásárolták meg, a pénztártól fizetés nélkül távoztak. A fiatalok éhségcsillapítását azonban látták az üzlet biztonsági őrei, akik értesítették a történtekről a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták a három (34-38 éves) tolvajt, majd előállították őket a kapitányságra, ahol meghallgatták és őrizetbe vették őket. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik ellenük az eljárás.

 

Fa lopás földes közelében

Földes külterületén egy erdőből fát lopott – 2013. január 13-án a délutáni órákban – két sápi férfi. A lopásról egy hivatásos vadász tett bejelentést a rendőrség ügyeletére. A ladányi rendőrök a helyszínen tetten érték a két fatolvajt, akik több mint 500 kg fát vágtak ki engedély nélkül, amelyet személygépkocsival akartak elszállítani. A járőrök a 40 és 19 éves elkövetőket elfogták, a kivágott fákat, valamint a fűrészt pedig lefoglalták. A tolvajokat a Püspökladányi Rendőrkapitányságra állították elő, ott meghallgatták és őrizetbe vették őket tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt.

 

Ittas vezetőt fogtak a létavértesi rendőrök 2013. január 13-án délelőtt.

Az 57 éves helyi férfi a gépkocsijával Létavértes belterületén közlekedett, amikor megállították a rendőrök. Az ellenőrzés során légalkohol-mérőt fújattak vele a járőrök, amely pozitív értéket jelzett. Az ittas vezetőt ezért előállították – vér-és vizeletvétel céljából – a helyi orvosi ügyeletre és eljárást kezdeményeztek vele szemben.

 

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, a határátkelőhelyeken várakozás nem alakult ki.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság