Hajdú-Bihar megyei kékfény – Lopott bankkártya

Akt.:
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 11 személyt állítottak elő az intézkedő rendőrök, köztük 3 személyt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt. Megyénk közútjain 1 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

Alvó utast fosztott ki

Kifosztás bűntett és más bűncselekmények elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. január 8-án reggel egy férfit. A megalapozott gyanú szerint a 49 éves hajdúhadházi férfi 2012. november 14-én délután egy Miskolcra tartó vonaton – a Debrecen-Téglás közötti vonalszakaszon – egy alvó utas kabátjának zsebéből eltulajdonította pénztárcáját a benne lévő iratokkal együtt. A nyomozás során beszerzett adatok alapján beazonosították az elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Meg akarta vesztegetni a járőröket

A 33-as számú főúton (Nagyhegyes térségében) intézkedtek a járőrök 2013. január 8-án dél körül egy mezőkövesdi férfivel szemben, mert az általa vezetett személygépkocsi világítását nem használta. Az intézkedő rendőrök közölték a férfival, hogy vele szemben helyszíni bírságot alkalmaznak. A 35 éves férfi az egyenruhásoknak 2000 forintot ajánlott fel, ha elállnak az intézkedéstől. A rendőrök visszautasították a pénzt, majd vesztegetés bűntette miatt előállították és feljelentették a férfit, aki ellen a büntetőeljárást az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nyomozó Ügyészség folytatja le.

 

Díjkitűzés

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozást folytat vélhetően ugyanazon elkövetői körhöz tartozó sorozat bűncselekmény miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. márciustól kezdődően Hajdúböszörményben idős emberek sérelmére rablás illetve betöréses lopás bűncselekményeket követtek el.

A Rendőrségről szóló 1994.évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 200.000. forint (azaz kétszázezer forint) díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető közvetlenül azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanúvédelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Kérjük, hogy aki a bűncselekményekkel, az elkövetőkkel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést telefonon az (52) 228-400-es, a 107-es, illetve a 112-es telefonszámon, vagy személyesen pedig bármelyik rendőri szervnél.

 

Lopott bankkártyával

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. november 14-én egy debreceni asszony munkahelyi öltözőszekrényéből eltulajdonították pénztárcáját az abban található értékekkel együtt. Az elkövetők később sikeresen vettek fel pénzt a lopott bankkártyával, két további ATM-nél hiába próbálkoztak.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, tegyen bejelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon az 52/516-400/22-59-es telefonszámon. Bejelentést a 107 vagy 112 segélyhívószámokon is tehetnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság