Hajdú-Bihar megyei kékfény – ittas vezetés, falopás, betörés

Hajdú-Bihar megyei kékfény – ittas vezetés, falopás, betörés
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy milyen ügyekkel foglalkoztak megyénk rendjének őrei az elmúlt 24 órában!

Egy debreceni lakos arról tett bejelentést a rendőrség ügyeletére 2013. január 02-án 18.00 óra körüli időben, hogy a tulajdonában lévő ingatlan területén 3 hajléktalan személy összevitatkozott egymással, majd a csoport egyik férfi tagja a társaságában lévő nőt – egy nála lévő – hamutállal fejen ütötte, aki ettől megsérült.

A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre indultak és ott elfogták a bántalmazó (50 éves) férfit, akit ezt követően előállítottak a kapitányságra, ahol nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Az elkövető ellen – szabadlábon hagyása mellett – súlyos testi sértés kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Debreceni Rendőrkapitányság.


Ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök 2013. január 3-án a hajnali órákban az M35-ös autópálya debreceni szakaszán.

Egy bizonytalanul közlekedő gépkocsivezetőre lettek figyelmesek az ellenőrzést végző autópálya-rendőrök, ezért megállították. Miután a férfi megállt és kiszállt járművéből, a rendőrök számára már egyértelmű volt, hogy ittas állapotban van a sofőr, ugyanis mozgása bizonytalan volt, beszéde pedig összefüggéstelen. A vezető a helyszínen elismerte az ittasságát, a rendőrök pedig légalkohol-mérőt fújattak vele, amely pozitív értéket jelzett, ezért vérvétel céljából az orvosi ügyeletre előállították.

A 44 éves kisújszállási férfi ellen ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás.


Egy mezőőr bejelentése alapján fogtak el a rendőrök két nőt és egy férfit, akik 2013. január 3-án délután Pocsaj külterületén lévő egyik erdőből a fát lopták.

A három helyi elkövetőt előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatták őket, majd közülük a 39 éves nőt és a 19 éves férfit őrizetbe vették, míg harmadik (39 éves nő) társukat elengedték. A fatolvajok ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás


A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozói egy betöréssel összefüggésben – folyamatban lévő büntető ügyben – fogtak el 2013. január 2-án a késő délutáni órákban két pocsaji férfit. A 19 és 17 éves feltételezett elkövetőket előállították a kapitányságra, ahol a gyanúsítottként történő kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket a nyomozók. A két férfi a megalapozott gyanú szerint – az elfogásuk előtt pár órával – Pocsajban egy családi házba betörtek, onnan műszaki cikkeket és ruhaneműket loptak el.


A Hajdúböszörményi Városi Bíróság elfogató parancsa alapján vettek őrizetbe a hajdúnánási rendőrök – 2013. január 02-án az esti órákban – egy 21 éves ároktői és egy 22 éves polgári lakost.


Az elmúlt 24 órában Hajdú-Bihar megyében egy könnyű és egy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság