Hajdú-Bihar megyei kékfény – Betörők, fatolvajok rendőrkézen

Akt.:
Hajdú-Bihar megyei kékfény – Betörők, fatolvajok rendőrkézen
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 9-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, 22 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 3 esetben történt. Megyénk közútjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem volt.

Betörő őrizetben

Hencidáról karácsony másnapján családi ház betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre. A házból arany ékszereket, pénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozói 013. január 9-én őrizetbe vettek egy hencidai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A 39 éves gyanúsított nem ismeretlen a nyomozók előtt, tekintve, hogy hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már volt büntetve. Az őrizetbe vett férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Szabadságukban korlátozva

A hajdúhadházi járőrök 2013. január 09-én a délután órákban elfogtak egy fatolvajt. A 42 éves férfit előállították a kapitányságra és meghallgatása után őrizetbe vették. A helyi férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói folyamatban lévő (rongálás bűntett) büntető ügyben 2013. január 09-én őrizetbe vettek egy 28 éves vámospércsi férfit.

A Fővárosi Törvényszék elfogató parancsa alapján fogtak el a debreceni rendőrök egy helyi férfit 2013. január 09-én délután. A 49 éves férfit Debrecen-Nagycserén igazoltatták a járőrök, amikor kiderült róla, hogy magánokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt körözik, ezért elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették.

Balmazújváros külterületén 2013. január 09-én délután falopáson értek tetten két férfit és egy nőt a rendőrök. A helyi lakosok egy cég telephelyéről deszkát loptak, amikor tetten érték őket a rendőrök. A (18-50 éves) tolvajokat előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság