Hajdú-Bihar megye rendőrségi hírösszefoglalója

Akt.:
Hajdú-Bihar megye rendőrségi hírösszefoglalója
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság 2013. január 25-én reggel a Püspökladányi Járásbíróság elfogató parancsa alapján vett őrizetbe egy 38 éves tetétleni férfit. A Debreceni Rendőrkapitányság pedig a Debreceni Törvényszék elfogató parancsa alapján egy 34 éves debreceni férfit vett őrizetbe.

Bolti lopás miatt négy főt állítottak elő a debreceni járőrök. A négy férfit meghallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vették. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság járőrei falopáson értek tetten egy kokadi férfit, akit előállítottak, majd tulajdon elleni szabálysértés miatt őrizetbe vettek.

Önbíráskodók

Önbíráskodás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság egy 40 éves nyírlugosi férfi ellen, aki 2013. január 25-én délelőtt a hajdúböszörményi Zelemér-Boda utcák sarkánál a szerinte fennálló tartozás megadását követelte és veréssel fenyegette meg 21 éves helyi ismerősét. A 40 éves férfit előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt indított eljárást egy 43 éves nádudvari férfi ellen, aki 2013. január 25-én késő este megjelent 37 éves nádudvari ismerőse lakásán és a szerinte fennálló tartozás megadását követelte. Követelésének nyomatékot adva elővette a magával vitt kést is. A 43 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették.

 

Határrendészeti intézkedések

 

Az Ártándi Közúti Határátkelőhely közelében 2013. január 25-én este két tiltott határátlépőt észleltek hőkamerájukkal a határrendészek. A két férfi a 42-es számú főút közelében gyalogolt. A járőrök ezt követően igazoltatták a bangladesi és albán férfit, akik nem tudták hitelt érdemlő módon igazolni jogszerű tartózkodásukat Magyarország területén, ezért előállították őket a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre és tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Egy moldáv nővel szemben pedig azért kellett intézkedni, mert ellenőrzése során kiderült, hogy vízummal vagy tartózkodási engedéllyel nem rendelkezik. A határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett nőt előállították, majd meghallgatását követően átadták a BÁH Észak Alföldi Regionális Igazgatóságának.