Helyi közélet

2008.04.11. 08:46

Keveset tesznek félre a magyarok

<p>Egyre kevesebb honfitársunk engedheti meg magának azt a luxust, hogy takarékoskodjon; akik mégis, azoknál a legnépszerűbb konstrukció továbbra is a bankbetét, illetve az életbiztosítás.</p>

Miközben nálunk ezeket a formákat a megkérdezettek tíz százaléka részesíti előnyben, tőlünk nyugatra fele ennyien vélekednek hasonlóan.

A GfK Csoport kutatói arra is kíváncsiak voltak, hogy az egyes nációk tagjaik - köztük mi, magyarok - mibe fektetnének be 7 millió forintot.

A megkérdezett honfitársaink közel harmada teljesen tanácstalannak mutatkozott e tekintetben, de akik tudtak válaszolni, azok is leginkább a mérsékelt hozammal járó, ám mérsékelt kockázatot hordozó bankbetétre voksoltak.

A kutatás rámutatott, hogy a kilátásaink sem túl rózsásak; tíz honfitársunkból átlag 4,3 gondolja úgy, hogy idén a tavalyinál sokkal kevesebbet tud majd félretenni, pedig e tekintetben már a tavalyi mutatóinkkal se nagyon dicsekedhettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában