Hagyta meghalni a feleségét, inkább elment sörözni

Akt.:
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az 59 éves debreceni férfival szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt folytatott nyomozást S. József 59 éves debreceni lakossal szemben.

Ez történhetett

2015. július 24-én délután az egyik debreceni családi házban egy nő veszekedni kezdett férjével. A nő azt mondta a férfinak, hogy önkezével véget vet életének és gyógyszereket vesz be. Az 59 éves férfi azonban nem vette komolyan a nő kijelentését, s aznap 17 óra körül elment egy helyi sörözőbe, s csak másfél óra múlva érkezett haza. Észrevette, hogy a felesége az ágyban fekszik és furcsán veszi a levegőt, de ezzel nem foglalkozott. Negyed óra múlva arra lett figyelmes, hogy a felesége már nem lélegzik, és meglátta mellette az üres gyógyszeres üvegeket is.

A férfi nem nyújtott segítséget feleségének, nem értesítette sem a mentőket, sem a rendőrséget. S. József később újra elment otthonról, ám útközben találkozott a halott volt férjével, akinek elmondta, hogy a nő öngyilkos lett. A volt férj ezt követően azonnal értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik a helyszínre mentek, de az időközben hazaérkező, agresszívan viselkedő férj nem engedte be őket a házba. A mentők rendőri segítséget kértek, hogy be tudjanak jutni, csakhogy a 60 éves nő életét már nem tudták megmenteni.

Ha időben kap segítséget…

Az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a nő nagy mennyiségű gyógyszert vett be, amire alkoholt fogyasztott. Az is kiderült, hogy ha a férfi értesítette volna a mentőket, akkor a nő életét gyors orvosi beavatkozással meg lehetett volna menteni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói S. Józsefet segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.
A rendőrség a debreceni férfival szemben – igazságügyi szakértők bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,
hívja mobilról is a
116-123
ingyenes, lelki elsősegély számot!
hirdetés