Hagyta elvérezni a szerelmét

Akt.:
Hagyta elvérezni a szerelmét
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Konyár – A férfi a derecskei vasútállomás közelében szurkálta össze halálosan egykori párját.

Megcsalta az élettársa – ezzel magyarázta tettét felolvasott vallomásában az a férfi, akit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak. M. Endre Sándor nem tett vallomást és kérdésekre sem kívánt válaszolni a Debreceni Törvényszéken szerdán kezdődött tárgyalásán – tájékoztatta szerkesztőségünket Veszprémyné dr. Szajkó Márta sajtótitkár.

A vádlott 2008-ban ismerkedett meg a későbbi sértett V. N-nel, két gyermekük született. Mivel agresszívan viselkedett, több alkalommal szakítottak, ám mindig addig könyörgött a nőnek, hogy költözzön vissza hozzá, míg engedett akaratának. Tavaly januárban azzal állt elő M., hogy V. N. mondjon le a közös gyerekekről. A férfi több alkalommal megrúgta, állát, fejét megütötte, a hajánál fogva húzta. A vádlott napi rendszerességgel bántalmazta élettársát, már ekkor fenyegette, hogy megöli. Egy hónappal később V. N. úgy tudott elmenekülni az otthoni terror elől, hogy amikor a gyermekeiket közösen óvodába kísérték, ő is beszaladt, s megkérte az óvoda dolgozóit, hogy értesítsék a rendőrséget. A sértett még aznap ismét hazaköltözött édesanyjához Konyárra.

Vásárlás után megvárta

M. nem tudott belenyugodni abba, hogy élettársa elhagyta, ezért féltékenységében számos alkalommal reggel és napközben is átment Konyárra, a nőt figyelte. A férfi az ügyészség szerint március 11-én reggel is gyilkossággal fenyegette. Aznap a nő Derecskére ment vásárolni még gyermek húgával. A vádlott délután a még kiskorú fiával az ottani vasútállomáson várta meg. Egy 17 centiméteres konyhakéssel lépett eléjük. V.N. ekkor már hiába ígérte meg, hogy visszaköltözik hozzá.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

M. Endre Sándor felszólítására mindannyian az autóba ültek, s egy bozótos területre hajtottak. A biztonsági övvel és egy feldarabolt pléddel kötözte meg a sértett és húga kezeit, lábait. A vádhatóság szerint a vádlott a két kiskorú előtt erőszakolta meg volt párját, félelmükben mindketten elsírták magukat. V. N. húgát is megbecstelenítette: a vádirat szerint előbb orális aktusra, majd közösülésre kényszerítette.

V. N.-t összesen öt alkalommal szúrta meg – áll a vádiratban. M. ezután az erősen vérző nővel Debrecen felé indult. A Vekeri-tónál még több órán keresztül beszélgetett vele. A késlekedés azonban végzetesnek bizonyult. Mert bár a férfi este hét óra előtt Pocsajban, a rendőrőrs előtt feladta magát, mire odaért, a nő meghalt. Elvérzett. A férfi a nyomozás során tett vallomásában elismerte, hogy két-három alkalommal megszúrta őt. Azt viszont tagadta, hogy a kislányt megerőszakolta volna. Április 6-án folytatódik a tárgyalás.

HBN
hirdetés