Hagyományt teremtenek a tiszafüredi bállal

Akt.:
Hagyományt teremtenek a tiszafüredi bállal
© Fotó: Kovács Péter
Tiszafüred – Első alkalommal rendezte meg a város bálját Tiszafüred, Debrecen egyik hazai testvérvárosa szombat este. A Tisza-tóparti szállodában megrendezett társasági eseményen ott volt Fazekas Sándor miniszter is.

– Mi mindannyian első bálozók vagyunk, hagyományt teremtünk, kialakítjuk a bál tartalmát, keretét – fogalmazott köszöntőjében Ujvári Imre polgármester, amikor megnyitotta az első alkalommal megrendezett Tiszafüred Város Bálját szombat este a Tisza-tóparti egyik szálloda nagytermében.

A város legjelentősebb társasági eseménye a helybeli művészeti csoport előadásában a Palotással kezdődött, majd a vacsora és a sztárfellépők után késő éjszakáig táncolhatott, beszélgethetett a közel kétszáz fős közönség. A bálon ott volt Fazekas Sándor mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, a bál fő védnöke is – ő egyébként Tiszafüred országgyűlési képviselője -, aki a polgármesterrel, valamint Vargáné Balogh Irén alpolgármesterrel közösen adták át Tiszafüred gazdasági díját Csőke Kálmán helybeli vállalkozónak. Mint az az indoklásban elhangzott, az autókereskedéssel és szervizeléssel is foglalkozó üzletember példamutatóan vezeti és fejleszti vállalkozását, tevékenyen részt vesz a város közéletében, valamint támogatója a sportnak és a kultúrának.

A tiszafüredi bál egyben jótékonysági rendezvény is volt, a belépőkből, tombolából származó bevételt játszótér építésre fordítja az önkormányzat.

HBN | Fotó: Kovács Péter