Hagyományőrzők folkfesztiválja

A Csík zenekar is fellép
A Csík zenekar is fellép - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúszoboszló – Hajdúszoboszlón a népművészeté és a néptáncé a főszerep. A színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt.

2018. július 27., péntek

18.00 Kökörcsin Népzenei Együttes és a Kulturális Központ Gyermek Citerazenekara – Hajdúszoboszló, Kisszínpad (Harangház melletti tér)

19.30 Magos Zenekar, Szvorák Katalin népdalénekes jubileumi koncertje, Fonó Zenekar – Hajdúszoboszló, Szabadtéri Színpad – (József Attila u. 2.)

20.00 Ladies 1st: Szekeres András & Takács Vilkó – Debrecen, Roncsbár

Szekeres András a Junkies frontembere, Takács Vilkó pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa. A Ladies 1st formációt azért hívta életre Szekeres András és Takács Vilkó, hogy a szebbik nem iránti tiszteletükből fakadóan, kizárólag hölgyek, csajszik, nők dalait vezessék elő a nagyérdeműnek. A belépés ingyenes.

2018. július 28., szombat

18.00 Bíró Zenekar – Hajdúszoboszló Kisszínpad (Harangház melletti tér)

19.30 Motiva zenekar és Kovács Nóri énekesnő, A Népművészet Ifjú Mestere, Csík Zenekar – Hajdúszoboszló, Szabadtéri Színpad (József Attila u. 2.)

2018. július 29., vasárnap

18.00 Kamilla Banda – Hajdúszoboszló, Kisszínpad (Harangház melletti tér)

19.00 Tükrös Zenekar

Széki Tánchistóriák a Debreceni Népi Együttes, a Forgórózsa Táncegyüttes és a Bocskai Néptáncegyüttes előadásában, kísér a Bürkös zenekar

Széki táncház


Fotó: Derencsényi István
Hajdúszoboszló – Látványos hagyományőrző táncműsorral, valamint alkotói kiállítás megnyitójával vezették fel kedden a hajdúszoboszlói folkhétvégét, melynek ingyenes programjain szombaton a Csík Zenekar is koncertet ad. Fotó: Derencsényi István HBN