Hagyományőrző falunap Görbeházán

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a görbeházi hagyományőrző falunapot. Bár az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, így is nagyon sokan voltak kíváncsiak a programokra.

Esőben és  jókedvben sem volt hiány június 26-án a görbeházi falunapon. Az időjárás ugyanis nem tántorította el a helybelieket az egész napos mulatozástól.  A délelőtt vetélkedőkkel, sportprogramokkal telt: volt főzőverseny, foci, kézműves foglalkozás és lovasverseny is.  Ebéd előtt dr Pusztai Adél polgármester nyitotta meg a rendezvényt, majd délután színpadi műsorok szórakoztatták az érdeklődőket, s valamennyi görbeházi művészeti csoport bemutatkozott. Fellépett többek között a Cserfes és a Cserfa Népdalkör, a Dyna Dance és a felnőtt színjátszó csoport is.

Garantált a jó hangulat

 A falunap hagyományőrző voltát ezen felül a testvértelepülés, Magyarvista néptáncosai biztosították. A hangulatot csak fokozták az esti fellépők: a Bearfood, a 4 For Dance és a Két Zsivány műsora ugyanis óriási sikert aratott, így mindenki jókedvűen távozott. Mindez azonban nem jöhetett volna létre a község önkormányzata és a „Civilek a Faluért” Alapítvány támogatása nélkül, akik az eddigi legszínvonalasabb falunapot szervezték meg a helyieknek. Bízzunk abban, hogy jövőre sem lesz ez másként és legalább ilyen jó hangulatban telik majd a rendezvény – remélhetőleg akkor majd eső nélkül…

Budai Anikó