Hagyományőrző disznóölés Sajóbábonyban

A tavalyi nagy sikerre tekintettel új helyszínt kellett keresni a februári – pálinka– és pogácsaversennyel egybekötött – disznóvágásnak.

Minden kellék rendelkezésre áll, hogy ismét megrendezésre kerülhessen az elmúlt évben sokakat vonzó a népi hagyományokat felelevenítő találkozóhoz. Fogópálinka, forraltbor a résztvevőknek a délelőtti disznóöléshez, melyhez a két hízó már elérte a vágósúlyt.

Az eredeti módszer szerint szalmával perzselik, majd darabolják a sertéseket. Lesz kolbász– és hurkatöltés, szalonna és sültvér az ínyenceknek. Délután pálinka bajnokság (tavaly mintegy ötven induló volt) és pogácsasütő verseny színesíti a programot. A verseny résztvevői számára disznótoros vacsora zárja a programot a tavaly szűkösnek bizonyult önkormányzati étterem helyett, most a Rendezvények Házában.

P.Gy.








hirdetés