Hagyományaikra tanítják a kicsiket

Nádudvar – Egyedülálló kezdeményezésbe fogott a Lurkó Tanoda, várja a követőket.

Első ízben rendezték meg hagyományőrző farsangi mulatságukat a Lurkó Tanoda Nonprofit Kft. és a Porszem Lovas Egyesület február 15-én. Az egyik megtartott rendezvényen megközelítőleg ötvenen vettek részt.

A gyermekek kipróbálhatták a lovaglást, megtekinthettek egy lovas órát, illetve kézműves tevékenységek, játékos versenyek, valamint kürtőskalács- és pogácsasütés várta őket. A délután végén közösen elűzték a telet, a kiszebáb hatalmas lánggal égett el.

A rendezőknek nem titkolt célja volt, hogy szeretnének a nevezetes napjaink figyelembevételével olyan örök élményeket adni a gyermekeknek, hogy majd, ha ők is felnőttek lesznek, keressék a gyermekeik számára a hasonló rendezvényeket.

El ne feledjék

– Lovas nemzet vagyunk, nagyon sok és szép, mélyről gyökerező ünnepeink, hagyományaink vannak, amelyeket tovább kell adni a fiatal nemzedékeknek, hogy ne vesszenek a feledés homályába. Mi, a tanodában ezt próbáljuk megvalósítani, és reméljük, hogy más szervezetek is átérzik az ilyen események fontosságát, és csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz – mondta Gémné Kovács Anita szervező.

HBN