kőbe vésve

2019.10.18. 13:15

CRAFTER – avagy a bronzkori kerámiaművesség felélesztése

A Kreatív Európa program részeként megvalósuló CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) projekt célja, hogy mai kézművesek segítségével élessze újjá a bronzkori Európa kiemelkedő régészeti kultúráinak kerámiaművességét, és az azokból nyert inspirációkkal támogassa a modern kézművesség megújulását.

A CRAFTER öt európai ország nyolc intézményének együttműködésével 2018 júliusában jött létre: a Barcelonai Autonóm Egyetem és Mula város önkormányzata (Spanyolország), az EXARC (Hollandia), a Hallei Őstörténeti Múzeum (Németország), a Paraćini Városi Múzeum (Szerbia), a debreceni Déri Múzeum, valamint a budapesti Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézete vesz részt benne.

A kerámia készítésének folyamatát a kiállításon hangulatos dokumentumfilm mutatja be, mely mélyebb bepillantást enged az őskori kerámiaművesség technikai fogásaiba.

A tárlat december 31-ig látogatható a Déri Múzeum kávézójában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában