Hagymási-emlékérmet kapott Dr. Babály Sándor

Akt.:
Hagymási-emlékérmet kapott Dr. Babály Sándor
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A jövő generációjának tanításából is kiveszi részét mint oktató családorvos.

A Hagymási-emlékérem azért alapíttatott 2009-ben a Magyar Orvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi szervezete által, hogy elismerhessék azon kollégáik munkáját, akik hosszú időn keresztül önzetlenül, sokat tettek a kamaráért – hallottuk pénteken a Viktória Étteremben, amikor megnevezték az idei kitüntetettet.

– Mint a Hagymási Emlékérem Kuratóriumának elnöke, tisztelettel és örömmel jelentem, hogy ez évben az emlékérmet dr. Babály Sándornak ítéltük oda – fogalmazott az ünnepségen dr. Körtvélyesi Andor.
– Tettük ezt azért, mert dr. Babály Sándor az Egyesületi Kamara megalakulásától napjainkig – több mint 25 éve – önzetlen, kitartó, odaadó munkával „szolgálta”, támogatta a kamarát, képviselte és védte kollégái érdekeit. Ezen hosszú idő alatt nemcsak területi és országos küldött volt, hanem vezetője volt a háziorvosi szekciónak és tagja az érdekvédelmi bizottságnak. Kamarán kívül is képviselte kollégái érdekeit, és öregbítette magatartásával a szervezet tekintélyét, hiszen hosszú ideig tagja, majd elnöke is volt az önkormányzat egészségügyi bizottságának – folytatta.

Mint kiemelte, a jövő generációjának oktatásából és neveléséből is kivette és kiveszi részét a díjazott mint oktató családorvos. Sikereihez nagyban hozzájárult szimpatikus személyisége, és összefogott, a lényeget pontosan láttató okossága, amivel a problémák gyökerét feltárta. Nemcsak kollégái tisztelik és kedvelik, de megalapozott tudásával, empátiájával, törődésével, maradéktalanul kivívta betegei megbecsülését és szeretetét.

– Nem volt ez könnyű munka, mivel a kamarai tisztséget viselőknek fel kellett vállalniuk a szakma, a kollégák és a betegek érdekeinek képviseletét. Dr. Babály Sándor kivívta kollégái elismerését. Illik rá Albert Sweitzer mondása: „Embernek lenni nehéz, De másnak lenni nem érdemes!” – méltatta dr. Körtvélyesi Andor. A kitüntetett elsősorban a családjának, feleségének köszönte meg a háttérbeli támogatást, azt, hogy sokszor elviselték a hiányát, amikor elhúzódtak az orvosi és egyéb feladatai, még azon az áron is, hogy olykor apaként lemaradt gyermeke esti fürdetéséről.

HBN -BB
hirdetés