Hadházra beszökött a boksz

Hadházra beszökött a boksz
© Fotó: DVSC Boxing (Facebook)
Hajdúhadház – Már évek óra magas szinten folyik a bokszoktatás Hajdúhadházon, köszönhetően Salánki Lászlónak, és jó ideje Nagy Tímeának, meg a DVSC vezetőségének, Szabó Sándornak, illetve Szabó Ildikónak. A boksztermük nemrég megújult, s most már Hajdúsági Ökölvívó Akadémia néven működik a városban, a Kazinczy u. 1. alatt.

A szombati pofonparti azonban új lépcsőfok a fejlődés terén, hiszen a városi önkormányzat a terem melletti területet a rendelkezésükre bocsátotta egy napra, támogatva ezzel a helyi bokszélet kibontakozását. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy sikeres, és az utánpótlást illetően Magyarországon vezető szerepet tölt be a DVSC bokszistállója Hajdúhadházon.

A szombati pofonpartin Asztalos Péter alpolgármester kifejezte, hogy Hajdúhadház amiben csak tudja, támogatja a DVSC-t, illetve a Hajdúsági Ökölvívó Akadémiát a jövőben, hiszen a rengeteg szép eredmény nem csak az egyesület, de a település dicsősége is, mivel jórészt itteni fiatalok érik el azokat.

A rendezvény kapcsán sokan járultak hozzá ahhoz, hogy közönségszórakoztató programot hozzunk tető alá. A meccsek nagy része bemutató jellegű volt (itt nem volt végeredmény, de ettől még hatalmas harcokat láttunk). Emellett két esetben edzőmeccset vívtak a felek – gyakorlásként. Előfordult, hogy volt némi súly vagy korkülönbség, de a kisebbek becsületére legyen mondva, gyakorlatilag mindenki tisztességgel megállta a helyét.

Az is fontos volt, hogy több helyi kiválóság megmutathatta magát a hadháziaknak. Nagy Timi, vb- és Eb-érmes, 8-szoros magyar bajnokunk is kesztyűt húzott – hogy aztán edzőként segítse a fiatalok munkáját. Mellette Bernáth Ricsi, aki a korosztályos szinten mindent megnyert Magyarországon (kétszer is), emellett nemrég Európa-bajnokságon 5. lett. Bernáth Attila és Laci is mozgott egy jót – ellenfeleiknek dicséret a tisztességes hozzáállásért. Komor Norbert, az első számú magyar ifi válogatott is belevágott a lecsóba – ő egy éves budapesti kitérő után visszatért Hajdúhadházra. Mindig is a DVSC bokszolója volt, akkor is, amikor a profi világbajnok Erdei Zsolt neve által fémjelzett Madárfészek Ökölvívó Akadémián pallérozódott egy darabig. És, persze, hogy a helyi tehetségek sorát folytassuk, Kovács Dávid sem maradt ki a bemutatózásból, sem Nagy Angéla, aki nagy ígérete a magyar női bunyónak.

A nyertesek névsorát a sportegyesület honlapján olvashatják.

– dvscboxing.hu –Sporthírek


hirdetés